​SABANCI VAKFI’NDAN 500.000 TL’LİK EĞİTİM DESTEĞİ


SABANCI VAKFI’NDAN 500.000 TL’LİK EĞİTİM DESTEĞİ

Son başvuru tarihi: 28 Nisan 2017

Sabancı Vakfı; ayrımcılığa maruz kalan kadın, genç ve engelli yurttaşların eğitimini desteklemek amacıyla 2008 yılından beri yürüttüğü Toplumsal Gelişme Hibe Programı‘nın 2017 yılı duyurusunu gerçekleştirdi.

Hibe programına, T.C. Yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik olarak faaliyetlerini sürdüren dernek, vakıf, kooperatif ve üniversiteler başvurabilecek. Söz konusu kurumlar başvurularını 6 Mart- 28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Dağıtılacak toplam hibe tutarının 500.000 Türk Lirası olarak belirlendiği programda, bir proje sahibi kuruma en az 50.000 TL, en fazla 100.000 TL hibe verilecek. Projelerin Türkiye sınırları içerisinde, en fazla 12 ay sürecek ve en geç 28 Eylül 2018 tarihinde bitmiş olacak şekilde planlanması gerekiyor. Proje başvurusunda bulunacak olan kurumların en az bir ortak kurumla başvurması da şartlar arasında yer alıyor.

Destek kapsamındaki sorun alanlarını, “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” oluşturuyor. Buna göre projelerin; kadın, genç ve engellileri hedefleyen; hedef kitlenin maruz kaldığı fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak şekilde katılımcılığı gözeten; hedef kitlenin kendi arasında dayanışma, danışma ve iletişimini arttırmak için çözüm önerileri getirecek projeler olması bekleniyor.

Başvurular için ilk etapta, 28 Nisan 2017 tarihine kadar www.sabancivakfi.org adresindeki online başvuru formunu doldurulacak. Ön eleme ve ön değerlendirme aşamalarından geçen başvuru sahiplerinden yeni belgeler istenecek. Başvuru sahiplerinin bu belgeleri en geç 10 Temmuz 2017 tarihine kadar Sabancı Vakfı’na göndermeleri gerekecek.

 

Başvuru Rehberi için tıklayın.