Koç Üniversitesi AKMED’den Kazı, Yüzey Araştırması, Müze Çalışmaları, Saha Araştırmaları ve Proje Destekleri
Son başvuru tarihi: 15 Mayıs 2017

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi, “Tarih, arkeoloji, sanat tarihi, Eskiçağ dilleri, mimarlık tarihi, kültürel miras ve bağlantılı bilim dallarına odaklanarak, Akdeniz dünyası üzerine çalışan önde gelen araştırma merkezlerinden biri olmayı hedefler.

AKMED bu disiplinlerdeki ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara öncülük etmek ve bunları desteklemek misyonu ve vizyonu doğrultusunda her yıl Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doktora Sonrası ve Araştırma burslarının yanı sıra bölgedeki kazı, yüzey araştırması, müze çalışmaları, saha araştırmaları ve projelere destek vermektedir.

Desteklerin miktarı Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve kazı ve araştırma izinlerinin ibrazını müteakip, tek seferde, sorumlu araştırmacının banka hesap numarasına yatırılır.

Yönetim Kurulu onayı ile malzeme, ekipman ve halî hazırda Koç Üniversitesi bünyesinde var olan Arkeoloji Laboratuarını kullanma desteği verilebilir. Destek duyuruları Mart ayında ilan edilir, son başvuru tarihi 15 Mayıs’tır ve sonuçlar Haziran ayında duyurulur.

 

AKMED’in aşağıdaki adresine üç kopya halinde düzenlenerek gönderilmesi gereken başvuru dosyalarında:

  1. Başvuru sahibinin unvanı ve özgeçmiş, yayınlarının listesi, açık adresi, e-posta ve telefon numarası; 
  2. Araştırma projesinin konusu, yöntemi, amacı, varsa konuyla ilgili daha önceki çalışmalarının bir özeti, sorunlar, çalışma takvimi, programı ve projede görev alanların isim, unvan, görev yeri ve adresleri;
  3. İhtiyacın niteliği ve yapılması düşünülen harcamaların listesi ve bütçesi yer almalıdır.

 

Daha geniş bilgi AKMED’den alınabilir.

İletişim

Koç Üniversitesi

Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED)

Barbaros Mah. Kocatepe Sok. No: 25 07100 Kaleiçi – Antalya 

Tel: 0(242) 2434274 Faks: 0(242) 2438013  

E-posta: akmed@ku.edu.tr