Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın 2. Özel Eğitim Materyal Ve Etkinlik Yarışması
Proje Adı Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın 2. Özel Eğitim Materyal Ve Etkinlik Yarışması
Program Bütçesi 111000
Maksimum Hibe Bütçesi 10000
Para Birimi TL
Son Başvuru Tarihi 30/06/2017
Son Başvuru Saati 16:00
Başvuru Dili Türkçe
Başvurunun Yapılacağı Ülke Türkiye
Başvurunun Yapılacağı İl Ankara
Yararlanıcı Ülke
  • Türkiye
Yararlanıcı İl
  • Tüm Türkiye
Başvuru Sahipleri
  • Gerçek Kişiler
  • Diğer

Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın 2. Özel Eğitim Materyal Ve Etkinlik Yarışması

YARIŞMANIN AMACI

Ülkemizde özel eğitim alanında kullanılan materyal ve etkinliklere ek olarak yenilikçi, özgün, işlevsel etkinlik ve materyallerin üretilmesi, eğitimciler tarafından bilinmesi, paylaşılması ve model teşkil etmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından 2.Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması düzenlenmektedir. Yarışma ile ülkemizin özel eğitim alanındaki materyal ve etkinlik hafızasının gelişmesine katkı sağlanacaktır.

Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler; devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan akademik personel ile öğrenim gören öğrencilerin katılabilmesi ile özel eğitim alanındaki farkındalık artırılacaktır. Ayrıca öğretmenlerin, özel eğitim alanında öğrenme ortamlarını farklı ve alternatif materyal ve etkinliklerle donatarak daha nitelikli eğitim vermelerine imkân sağlanacaktır.

YARIŞMANIN KONUSU

Katılımcılar görme, zihin, işitme, ortopedik yetersizliği olan bireyler ile özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, dil ve konuşma güçlüğü ile otizmi olan bireylere yönelik hazırladıkları eğitim materyalleri ya da etkinlikler ile yarışmaya katılabileceklerdir.

YARIŞMA KATILIM TARİHLERİ

Yarışma başvurusu iki aşamalı olacaktır.

Birinci aşamada: http://orgm.meb.gov.tr/yarisma adresinden elektronik başvuru formları  doldurulacaktır.

İkinci aşamada :

Materyal ve etkinliklerin üzerine elektronik başvuruda verilen KOD numarası yapıştırılarak posta/kargo ile Çağdaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Örnek Mah. Hızır Reis Cad. No.1 Posta Kodu 06090 Altındağ/ANKARA adresine gönderilecektir.

Materyal ve etkinliklerin söz konusu adrese elden de teslimi kabul edilecektir.

Materyal ve etkinliklerin yanında tanıtım ve uygulama videoları http://orgm.meb.gov.tr adresinde verilen örnek uygulama videolarına uygun olarak hazırlanıp usb bellek veya CD ile üzerlerine başvuru esnasında verilen KOD numarası yapıştırılarak gönderilecektir.

Gönderdiği ürünün üzerinde elektronik başvuru sırasında verilen kod numarası bulunmayan başvuru sahibinin ürünü (materyal/etkinlik) değerlendirmeye alınmayacaktır.

Materyal veya etkinlikler aşağıda verilen zaman aralığında gönderilmediği takdirde elektronik başvuru dikkate alınmayacaktır.

Tanıtım ve uygulama videoları gönderilmeyen materyal/etkinlikler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Materyal/etkinliğin tanıtım videosu mpeg, mp4 ve avi formatlarında en az 2 en fazla 5 dakika olacaktır. Örnek tanıtım videosuna http://orgm.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Materyalin/etkinliğin eğitim ortamında uygulanma sürecini gösteren uygulama videosu mpeg, mp4 ve avi formatlarında en fazla 10 dakika olacaktır. Örnek uygulama videosuna www.orgm.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilen materyal ve etkinlikler kabul edilmeyecektir.

Kargo ücreti gönderici tarafından ödenecektir. Karşıdan ödemeli kargolar kesinlikle teslim alınmayacaktır.

Posta ve kargodan kaynaklı kayıp ve gecikmelerden Genel Müdürlük sorumlu değildir.

Elektronik Başvuru Tarihleri:24/04/2017- 30/06/2017

Materyal/Etkinliklerin Kargodan Teslim Alınacağı Tarihleri:02/05/2017- 14/07/2017

Sonuçların Açıklanması ve Ödül Töreni:02/11/2017 (Sonuçlar, ödül töreni sırasında açıklanacaktır.)

KATILIM ŞARTLARI

  • Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler; üniversitelerde görev yapan akademik personel ile öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.
  • Katılımcılar “materyal” ve “etkinlik ” kategorilerinden birine ya da her iki kategoriye başvuru yapabilirler. Her kategoriden en fazla bir ürün ile yarışmaya katılabileceklerdir.
  • Birden fazla ürünle yarışmaya katılmak isteyen katılımcıların, her ürün için ayrı bir başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.
  • Yarışmaya bireysel ya da çoklu katılım yapılabilecektir. Çoklu katılım en fazla 5 kişiden oluşabilir. Çoklu katılım olduğu takdirde katılımcılar aralarından bir temsilci belirleyecektir. Doldurulan temsilci formu başvuru formuna eklenecektir.
  • Her iki kategoriden de başvuru yapan katılımcılar, aynı ürünü kullanarak hem materyal hem etkinlik kategorisinden başvuru yapamazlar.
  • Yarışmaya katılacak ürünlerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Milli Eğitimi temel amaçlarına uygun olması gerekmektedir.
  • Yarışmaya başvurusu yapılan materyal veya etkinliğin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
  • Elektronik ortamdaki başvuru formları eksiksiz, açık ve anlaşılır şekilde doldurulmalıdır. Eksik, yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmesi halinde materyal veya etkinlik, yarışma kapsamı dışında tutulacaktır. Başvuru sahibinin iletişim bilgilerinin başvurudan sonra değişmesi durumunda oer_materyal@meb.gov.tr adresine güncel  iletişim bilgilerini dilekçe ile bildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Genel Müdürlüğümüz oluşabilecek sorunlardan sorumlu değildir.
  • Materyal/etkinlik korunaklı bir şekilde herhangi bir bozulma olmadan gönderilmelidir.
  • Ürünlerin gönderiminde kargoda oluşabilecek hasarlardan Genel Müdürlüğümüz sorumlu değildir.
  • Elektronik başvuru sırasında materyal ve etkinliklerinin iadesini isteyen katılımcılara, gönderim bedelinin alıcı tarafından ödenmesi koşuluyla ürünleri iade edilecektir.
  • Elektronik başvuru sırasında iade talebi ile ilgili seçeneği işaretlemeyen katılımcıların sonradan yapacakları iade talepleri kabul edilmeyecektir.
  • İadesi talep edilen materyaller ve etkinliklerin iade işlemlerine yarışma sonuçlarının açıklanmasından sonra başlanacaktır.
  • Değerlendirme sonuçlarında, alt komisyondan üst komisyona geçen ürünlerin iadesi yapılmayacaktır.
  • Katılımcı, ürünlerin incelenmesi-değerlendirilmesi sürecinde oluşabilecek hasarlardan hak iddia edemeyecektir.
  • Millî Eğitim Bakanlığı bu ürünlerle ilgili her türlü tasarruf hakkına sahiptir.

ÖDÜLLER

  • Değerlendirme sonucunda “materyal” kategorisinde 3 kişiye derece ödülü 27 kişiye ise mansiyon ödülü, ve “etkinlik” kategorisinde 3 kişiye derece ödülü 17 kişiye ise mansiyon ödülü olmak üzere toplam 50 ödül dağıtılacaktır.
  • Yarışmada materyal kategorisinde ilk otuza giren katılımcılardan birinciye 10.000 (on bin) TL, ikinciye 7.500 (yedi bin beş yüz) TL ve üçüncüye 5.000 (beş bin) TL, geri kalan 27 kişiye ise 1.500 (bin beş yüz) TL mansiyon ödülü verilecektir.
  • Yarışmada etkinlik kategorisinde ilk yirmiye giren katılımcılardan birinciye 10.000 (on bin) TL, ikinciye 7.500 (yedi bin beş yüz) TL ve üçüncüye 5.000 (beş bin) TL, geri kalan 17 kişiye ise 1.500 (bin beş yüz) TL mansiyon ödülü verilecektir.
  • Komisyonlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışma kategorilerinde ilk üçe girmeye layık bir materyal/etkinlik bulunamazsa bir sonraki dereceden ödül verilmeye başlanacaktır.
  • Tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir.
  • Dereceye giren katılımcılara ödül belgesi verilecektir. Çoklu katılımlarda ise her bir katılımcıya ödül belgesi verilecektir.
  • Yarışmaya çoklu katılım yapıldığı takdirde, para ödülü başvuru sırasında belirlenen temsilciye ödenecektir. Ödül törenine ise temsilci ve en fazla bir kişi katılabilecektir.

BAŞVURU ADRESİ

http://orgm.meb.gov.tr/yarisma

MATERYAL VE ETKİNLİK TESLİM ADRESİ

Çağdaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu)

Örnek Mah. Hızır Reis Cad. No.1 Posta Kodu 06090 Altındağ/ANKARA