Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Uluslararasılaşma Eğitim Proje Çağrısı


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Uluslararasılaşma Eğitim Proje Çağrısı

Son Başvuru Tarihi: 5 Mayıs 2017

Avrupa için Küçük İşletme Yasası’nın temel önceliği, daha küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) uluslararası ticaret yapmasını sağlamaktır. KOBİ’ler uluslararası çalıştıklarında yenilik, büyüme ve istihdamda olumlu sonuçlar bulunmaktadır.

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Uluslararasılaşma Eğitim Proje Çağrısı, Avrupa Birliğinde (AB) hem KOBİ’ler hem de AB’ye katılmaya hazırlanan ülkeler için geçerlidir.

 

AB’ye üyelik öncesi ülkeler için önemli bir zorluk olarak ekonomilerinin, AB Tek Pazarının (Kopenhag kriterleri) rekabetçiliği ile başa çıkmaktır. KOBİ’lerin daha iyi performans göstermesi Avrupa ve daha geniş uluslararası piyasalarda başarıyla iş yapabilecek olan bu hedefin anahtarıdır.

 

Araştırmalar uluslararası işbirliğine giren KOBİ’lerin (ör. Ticaret veya Teknik İşbirliği) daha yenilikçi, ciroda daha yüksek büyüme ihtimali ve daha yüksek istihdam yarattığını kanıtlamaktadır.  Bu üç faktör de Avrupa ülkelerinin AB üyeliğine hazırlanma çabalarının merkezinde yer almaktadır.

 

Çağrının hedefleri şunlardır;

 

  • Halihazırda ticaret yapan ya da AB ile ticaret yapma potansiyeli olan KOBİ’lere eğitim kalitesini yükseltmek
  • Tek market; zaten ticarette olan KOBİ’lerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim camiasının kapasitesini arttırmak veya AB Tek Pazarı ile ticaret yapmak,
  • Ticaret yapma potansiyeli olan; politika yapıcıları, spesifik ihtiyaçlara cevap veren politika ve eğitim desteğini geliştirmeye teşvik etmek,

 

Proje Çağrısına Kimler Başvurabilir?

 

  • AB üye ülkelerinde ya da Avrupa Eğitim Vakfı üye ülkeleri (Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti, Karadağ, Sırbistan, Türkiye)
  • Eğitim veren kuruluşlar: Halihazırda AB Tek Pazarında ticaret yapan veya ticaret yapma potansiyeline sahip olan, eğitilen ya da eğitilen KOBİ’lere eğitim sunun kuruluşlar

 

 

Başvuru Süreci

Eğitim sağlayıcıları, başvuruyu Word formatında e-postayla şu adrese göndermelidir:

EEPGoodPractice@etf.europa.eu

Başvuru, ETF web sitesinden indirilebilir.

 

İletişim

 

Galyna Terzi at the ETF Tel: +39 011 630 22 39 Email: EEPGoodPractice@etf.europa.eu