Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı
Proje Adı Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı
Son Başvuru Tarihi 21/04/2017
Son Başvuru Saati 16:00
Başvuru Dili Türkçe
Başvurunun Yapılacağı Ülke Türkiye
Başvurunun Yapılacağı İl Ankara
Yararlanıcı Ülke
  • Türkiye
Yararlanıcı İl
  • Tüm Türkiye
Başvuru Sahipleri
  • Gerçek Kişiler

Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı

Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan “Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı başlatılacaktır.

Sosyal girişimciler, toplumda yaşanan sorunların çözümlerine yönelik yenilikçi fikirleri olan ve uygulayan kişilerdir. Sosyal girişimcilik faaliyetleri, topluma ve çevreye katkı sunmayı hedefleyen ticari işletmelerde; sosyal amaçla kurulmuş olan işletmelerde veya dernek, vakıf, kooperatif gibi kar amacı gütmeyen kurumlar aracılığıyla gerçekleşebilmektedir.

Program, sosyal girişimci olan ya da olmak isteyen kişilerin katılımına açıktır. 7 gün sürecek olan çalıştayın ilk iki modülü 2-6 Mayıs 2017 tarihlerinde, üçüncü modülü ise 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Eğitime düzenli katılım sağlayan ve iş planı sunan katılımcılara KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek olup bu şekilde katılımcılar KOSGEB girişimcilik hibe programına başvurma hakkı da kazanacaklardır. Ek olarak, başarılı girişimci adayları proje kapsamında mentorlük programına ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenecek olan Ankara Sosyal Girişimcilik Yarışması’na katılma fırsatı da bulacaklardır.

Başvurma Koşulları

Programa başvuru koşulları ise şu şekildedir:

18-32 yaşları arasında olmak

2 veya 4 yıllık eğitim veren yükseköğrenim kurumlarından mezun olmak ya da öğrenimine devam ediyor olmak

Potansiyel bir sosyal girişimcilik iş fikrine sahip olmak

Programa bireysel başvuru yapılabileceği gibi en fazla 2 kişiden oluşan ekipler de programa başvurabilirler. Eğitim sonunda iş planını tamamlayan kişilere katılım sertifikası verilecektir.

Nasıl Başvurulacak?

Başvuru için http://girisimci.ankaraka.org.tr/yedp/YEDPappform_SE.php  adresindeki bilgi formunun doldurulması gerekmektedir.

Son Başvuru zamanı

Programa yapılacak başvurular 21.04.2017 tarihine kadar devam edecektir. Değerlendirme sonucu bilgilendirme 24.04.2016 tarihinde e-posta yolu ile yapılacaktır. Seçilen kişilere eğitim programı ve yeri ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.