Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı
Proje Adı Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı
Son Başvuru Tarihi 27/07/2017
Son Başvuru Saati 12:00
Başvuru Dili Türkçe
Başvurunun Yapılacağı Ülke Türkiye
Başvurunun Yapılacağı İl Ankara
Yararlanıcı Ülke
  • Türkiye
Yararlanıcı İl
  • Tüm Türkiye
Başvuru Sahipleri
  • Tüzel Kişiler
  • Diğer

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı

İdare Bilgileri

İdarenin Adı : T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Adresi : Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 7. Km, No: 166, 06520 Çankaya/ANKARA

Telefon numarası : 0 312 - 295 51 10 Faks numarası : 0 312 - 295 50 05

Elektronik posta adresi : yeka@yegm.gov.tr

Yarışma Bilgileri

Yarışmanın;

Niteliği, türü, miktarı: Şartnamede belirtilen Bağlantı Bölgeleri içinde olacak şekilde tesis edilecek olan iletim ve/veya dağıtım sistemine bağlanabilecek toplamda 1000 (bin) MWe gücündeki rüzgâr enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesislerinin kurulacağı rüzgâr enerjisi yenilenebilir enerji kaynak alanlarının tahsis edilmesi ve bu alanlar için belirlenen Bağlantı Kapasitelerinin kullandırılmasının sağlanmasıdır.

Yarışmaya katılabilme şartları ve istenen belgeler

Yarışmaya tüzel kişi veya birden fazla tüzel kişi tarafından kurulan İş Ortaklıkları ve Konsorsiyumlar başvurabilir.

Yarışmaya katılabilmek için, Yarışmacı tarafından Teknoloji Sağlayıcıya ait 01/01/2014 tarihinden 31/12/2016 tarihine kadar toplam gücü asgari 2.000 (ikibin) MWe olan Rüzgar Türbinine ait nasel ana bileşeni üretimini gösteren iş deneyim belgesi sunulmalıdır.

Yarışmaya katılabilme diğer şartları ve Yarışmada istenen belgeler Şartnamede yer almaktadır.

Şartname bedeli ile bedelin yatırılacağı, Şartnamenin görüleceği ve temin edileceği yer Şartname bedeli 20.000 TL olup, bedel T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü’ne yatırılacaktır.

Şartname, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde görülebilir ve temin edilebilir. Her ne surette olursa olsun, Şartname almak için ödenmiş tutarlar iade edilmez.

Başvuru yeri, tarihi ve saati

Başvurular, 27/07/2017 tarihi saat 12:00’a kadar, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne elden teslim edilecektir. Bu tarih ve saatten sonra İdare’ye yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların incelenmesine aynı tarih ve adreste saat 14:00’da başlanarak detay incelemeye geçilecektir.

Yarışma yeri, tarihi ve saati

Yarışma yeri, tarihi ve saati, İdare tarafından yarışmacılara bildirilecektir.

Teminat Türü ve Tutarı

Başvuru aşamasında kesin, 1 yıl süreli, tamamen ve kısmen nakde çevrilebilir, limit dışı ve 10 (on) milyon ABD Doları tutarında teminat mektubu İdareye sunulacaktır. Yarışmanın kazanılması halinde ise, Sözleşmenin imzalanacağı tarihten en geç 1 (bir) gün öncesine kadar Şartnamede belirlenen teminat mektubu formatında başkaca bir değişiklik yapılmadan aynı şartlarda toplamda 50 (elli) milyon ABD Doları tutarında, 20 yıl süreli teminat mektubu İdareye sunulacaktır. Bu durumda başvuru aşamasında sunulmuş olan teminat mektubu iade edilecektir.

Yarışma Başlangıç Tavan Fiyatı ve Alım Süresi

Yarışma Başlangıç Tavan Fiyatı : 7,00 ABD Dolar-cent/kWh

Elektrik enerjisi alım süresi : 15 Yıl

Elektrik enerjisi alım süresi, YEKA Kullanım Hakkı Sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren başlar. İdare, Yarışmayı yapıp yapmamakta, serbesttir. İdare başvuru tarihini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir. Bu husus başvuru tarihinin sona ermesinden önce duyurulacaktır.