TEDA 2017 Tarabya Çeviri Ödülleri Yarışması
Proje Adı TEDA 2017 Tarabya Çeviri Ödülleri Yarışması
Program Bütçesi 15000
Maksimum Hibe Bütçesi 7500
Para Birimi EUR
Son Başvuru Tarihi 30/06/2017
Son Başvuru Saati 17:00
Başvuru Dili Türkçe
Başvurunun Yapılacağı Ülke Türkiye
Başvurunun Yapılacağı İl İstanbul
Yararlanıcı Ülke
  • Türkiye
Yararlanıcı İl
  • Tüm Türkiye
Başvuru Sahipleri
  • Gerçek Kişiler

TEDA 2017 Tarabya Çeviri Ödülleri Yarışması

2017 TARABYA ÇEVİRİ ÖDÜLLERİ YARIŞMA DUYURUSU

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Goethe Enstitüsü, Yunus Emre Enstitüsü, S. Fischer Vakfı ve Robert Bosch Vakfı işbirliğinde “Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış için Ernst-Reuter Girişimi” çerçevesinde, düşünsel ve kültürel etkileşimin edebiyat eserlerinin diğer ülke diline çevrilerek yoğunlaştırılması ve Türkçeden Almancaya nitelikli çeviri yapan çevirmenlerin teşvik edilmesi amacıyla, 1 adet Büyük Ödül ve 1 adet Yeni Nesil Teşvik Ödülü’nü içeren bir çeviri yarışması düzenlenmesi ve yarışmanın bir ödül töreniyle sonuçlandırılmasına karar verilmiştir.

2017 Yılı Ödülleri

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Robert Bosch Vakfı 2017 yılında beraberce Türkçeden Almancaya yapılan nitelikli çevirileri bir Büyük Ödül ve bir de Yeni Nesil Teşvik Ödülü çerçevesinde destekleyeceklerdir. Bu kapsamda çevirileri ile edebiyat alanında başarılara imza atmış çevirmenler (Büyük Ödül 7.500 €) ve kariyerinin başında olabilen çevirmenler (Yeni Nesil Teşvik Ödülü 5.000 €)  ödüllendirilecektir. Bu ödüller dışında, Robert Bosch Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile bir de Türkçeden Almancaya çeviri yapan çevirmenler için 2018 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek bir aylık bir Çalışma Bursu verilecektir (Burs tutarı 2.500 €).  

Değerlendirme Kriterleri

Değerlendirme, metnin içeriğinin ve biçimin tam ve doğru aktarımına bağlı kalarak yapılacaktır. Metin, edebi olarak Türkiye ile bağlantılı ve kültürlerarası uyuma katkı sağlayıcı nitelikte olmalıdır.

Büyük Ödül çevirmenin tüm eserleri göz önüne alınarak, edebi değeri ve işlediği konuların edebi genişliği dikkate alınarak verilecektir.

Yeni Nesil Teşvik Ödülü kariyerinin başında da olabilen çevirmenlerin kişisel üstün başarısını ödüllendirir.

Çalışma Bursu Türkiye’nin Almanya’daki tanıtımına yönelik destek sağlayan, çağdaş Türk Edebiyatı çevirmenlerine yönelik verilecektir.

Başvuru

Çevirmenler yarışmaya şahsen başvurabilecekleri gibi üçüncü şahıslar da (Yayınevleri) çevirmen ve eser önerisinde bulunabilirler. Başvuru dokümanları ile ilgili detaylı bilgiye:

www.tedaproject.gov.tr

www.bosch-stiftung.de/uebersetzerpreis_tarabya

Adreslerindeki başvuru formu üzerinden ulaşılabilecektir.

Başvuru formu ve diğer belgelerin “Tarabya Çeviri Ödülü” başlığı ile e-mail yoluyla iletileceği adresler:

Orhan Açıkgöz

E-Posta:tarabyaodul@kulturturizm.gov.tr

Tel.: + 90 506 726 93 47

Tijen Togay

E-Posta:Tijen.Togay@istanbul.goethe.org

Tel.: + 90 530 460 99 62

Selçuk Karakılıç

E-Posta: selcuk.karakilic@yee.org.tr

Tel.: + 90 312 309 11 88 / 1101

Son başvuru tarihi: 30/06/2017