ORTAKLIKLAR VE AĞLAR HİBE PROGRAMI



“Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” Yayımlandı

Son Başvuru Tarihi: 6 Ekim 2017

 

 

Avrupa Birliği Bakanlığı, 250 Bin Euro’dan 500 Bin Euro’ya kadar hibe desteğinin sağlanacağı ‘Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’nı yayımladı. Programda, Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

 

 

T.C Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi Yardım Aracı 2014-2010 (IPA II) kapsamında, ‘Sivil Toplum Sektörü – Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’ teklif çağrısında bulundu. Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen programın toplam bütçesi, 2 Milyon 500 Bin Euro. Üç kuruluşun bir araya gelerek başvuruda bulunması gereken programda, üniversiteler ve belediyeler de proje ortağı olarak yer alabilecek. Projelerin en az 18, en çoksa 24 ay şeklinde planlanması gerekiyor.

 

 

Başvuru Şartları

 

  • Tüzel Kişi olmak.

 

  • Sivil Toplum Kuruluşu olmak. (Dernek, Vakıf, dernek veya vakıf Federasyonu ya da Konfederasyonu)

 

  • Türkiye, AB üyesi ya da IPA ülkelerinden birinde kurulu olmak.

 

  • Projeye aracılık etmeyecek; ortak başvuru sahib(ler)i ve iştirakçi kuruluş(lar) ile birlikte, hazırlık aşamasından yürütülmesine kadar projenin her aşamasından sorum olmak.

 

 

Öncelik Alanları

 

‘Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’ için 3 öncelik alanı belirlenmiş durumda. Gerçekleştirilecek projelerin bu öncelik alanlarından en az 2’sini içermesi gerekiyor:

 

  • Sivil Toplum Kuruluşları ve aktivistleri destekleyecek yasal ve finansal ortamın iyileştirilmesi

 

  • Kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi

 

  • Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetsel ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi

 

 

Nasıl Başvurulacak ?

 

‘Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’na başvurular, Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne “Ön Başvuru” ve “Tam Başvuru” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek. Başvuru sahiplerinin, ilk aşamada “Ön Başvuru” yapmaları gerekiyor. Ön Başvuru için Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ilgili sayfasından ulaşılabilen “Doldurulması Gereken Dökümanlar” başlıklı sekme tıklanarak bilgisayara indirilmelidir.  Bu dökümanlar bilgisayarda doldurulmalı, çıktısı alındıktan sonra gerekli yerler imzalanıp kaşelenerek , bir asıl ve iki kopya hâlinde Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne teslim edilmelidir.

 

Kaynak: Avrupa Birliği Bakanlığı