“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” YETENEK YARIŞMASI BAŞLIYOR!


“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” YETENEK YARIŞMASI BAŞLIYOR!

Son Başvuru Tarihi: 9 Şubat 2018

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’de tüm okullarda uygulamaya geçirilen görsel ve edebi alanda eserlerin ödüllendirildiği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının bu yıl 8.’si düzenleniyor.

Yarışmanın Amacı

Milli Eğitim Bakanlığıyla işbirliğiyle 81 ilde uygulanmaya devam edecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde, “bağımlılık” konulu edebi ve görsel kategori olarak kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda düzenlenecek yarışmada öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor.

Öğrenciler önce kendi illerinde, sonra Türkiye finalinde yarışacaklar.

Ödüller

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında edebi ve görsel kategoride yarışacak olan il birincilerine 500 TL, Türkiye finalinde ise birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL, üçüncülere ise 1.500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca ülke genelinde dereceye giren öğrenciler Yeşilay tarafından yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak: Yeşilay