AVRUPA GENÇLİK VAKFI HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI!


AVRUPA GENÇLİK VAKFI HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI!

Son Başvuru Tarihleri: 2018’in ilk yarısı için 1 Nisan 2018 / İkinci yarısı için 1 Ekim 2018

Avrupa Gençlik Vakfı, Avrupa Konseyi tarafından Avrupa’daki gençlik aktivitelerini desteklemek amacıyla kurulan bir fondur. Fon, gençlik ile ilgili projeleri destekleyerek Avrupa’da yaşayan geçler arasındaki işbirliğini artırmayı hedeflemektedir. Desteklenecek gençlik aktiviteleri, barış, insan hakları bağlamında karşılıklı anlayış ve işbirliği, demokrasi, hoşgörü ve beraberlik konularında olmalıdır.

Avrupa Gençlik Vakfı, gençlik topluluklarına, gençlere ait oluşumlara ve vakfın işlerine uygun çalışmalar yapabilecek oluşumlar için hibe programı başlatıyor.

Uygun Oluşum veya Aktiviteler

  • Avrupa’da için eğitim, sosyal, kültür gibi konularda projeler
  • Avrupa’daki işbirliklerini ve ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan projeler
  • Avrupa’daki gençler arasındaki bilgi alışverişini geliştirmeyi öncelik edinen, işbirliğine ve daha yakın ve daha anlayışlı bir ilişki kurmalarını hedefleyen projeler
  • Avrupa ülkelerinin sosyal, kültürel, eğitim hedeflerini ortaklaşa yardımlaşma ile canlandırmayı amaçlayan oluşumlar

Avrupa Gençlik Vakfı’na başvuran oluşumların/projelerin Avrupa Konseyi’nin değerlerine, çalışmalarına ve Youth Sector’un önceliklerine uygun olmaları şarttır:

  • Haklara erişim
  • Gençlerin önceliği ve genç çalışmaları
  • Kapsayıcı ve huzurlu toplumlar

AGV’nin Destekleyebileceği Çalışmalar

A. Uluslararası Etkinlik – Avrupa’da gençlerin ve genç liderlerin katılım gösterdiği, kültürlerarası öğrenmenin destekleneceği aktiviteler. AGV masrafın üçte ikisini üstlenebilir. Maksimum hibe: € 20,000.

B. Yıllık Çalışma Planı – Birbirini takip eden yıllarda düzenlenecek uluslararası aktiviteler, pilot aktiviteler ve aynı zamanda bunların yayınlanmasını da içeren (web tabanlı da olmak üzere) etkinlikler. Bu etkinlikler bağlı olunan sivil toplum kuruluşunun gelecek yıllardaki strateji ve planları dahilinde olabilir. Maksimum hibe: € 50,000.

C. Kurumsal Hibe – AGV, her 2 yılda bir, gençlerin kurmuş olduğu sivil toplum kuruluşlarının ya da oluşumlarının Avrupa seviyesine çıkması yolunda destek çıkmak için, genel idari masraflarını karşılayabilir. Maksimum yıllık hibe: € 25,000, 2 yıl içinde her bir yıl olmak üzere. (örneğin 2 yılda toplam € 50,000).

D. Tek Seferlik Kurumsal Hibe (yenilenemez)- Vakıf aynı zamanda bölgesel gençlik oluşumlarının Avrupa yapısına uygun hale gelmeleri için genel idari masraflarını karşılayabilir. Maksimum tek seferlik hibe: € 10,000.

E. Pilot Etkinlik – Bölgesel bağlamda spesifik toplumsal konularda aracılık. Maksimum hibe €10,000.

Daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kaynak: Eurodesk