Elektrikli Araçlar Zirvesi

Elektrikli Araçlar Zirvesi


ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ZİRVESİ NEDİR? 

Otomobillerin, toplu taşıma araçlarının atmosfere yaydığı zaralı gazların günden güne artması ve teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi, elektrikle çalışan araçların geliştirilmesini zorunlu kılmıştır. Gerekse Türkiye’de gerekse dünya genelinde elektrikli araçların sayısı hızla artmaktadır.
Bu alanda insanların bilinçlenmesi ve fikir sahibi olması gerektiğini düşünen İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü üyeleri ilk olarak 2016 yılında Elektrikli Araçlar Zirvesini düzenlemiştir. Beklenilenin üzerinde katılım sağlanan etkinliğin bu sene ikincisi düzenlenmektedir.

NELER ANLATILMAKTADIR?
Elektrikli Araçlar Zirvesinde, ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELİŞİMİ VE DEĞİŞİMİ, ELEKTRİKLİ ARABALAR, ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER ve ŞEHİR İÇİ RAYLI SİSTEMLER konuları hakkında geçmişten günümüze genel bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu konular doğrultusunda yatırım yapılan alanlara, teknik özelliklere değinilmektedir.
Elektrikli araçların dünya ve ülkemiz açısından potansiyeli değerlendirilmekte, bu alandaki yatırımlara değinilmektedir. Aynı zamanda çeşitli üniversitelerin ELEKTRİKLİ ARABA TAKIMLARI’na kendilerini tanıtma imkanı vererek üniversite öğrencilerinin bu alanda neler yaptığı hakkında bilgilerin verilebileceği etkinliğimizde ve diğer oturumlarda katılımcıların bireysel yorum yapabilmeleri hedeflenmektedir.
Bunun yanı sıra, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle akla ilk gelen kavramlardan ENDÜSTRİ 4.0 VE IoT konuları için etkinlikte birer bölüm ayrılmaktadır.

NE ZAMAN & NEREDE?
“ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ZİRVESİ 2017” etkinliği için geri sayım başladı.
Etkinlik, 1 Aralık tarihlerininde İTÜ Ayazağa yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde.
ŞEHİR DIŞI KATILIMCILAR İÇİN KONAKLAMA İMKANI VAR MI?
Etkinliğimiz 1 gün boyunca gerçekleştirileceği için konaklama imkanı sağlanamamaktadır.

İletişim için: Yusuf Furkan Kıvrak
E-mail: yusufurkan01gmail.com

DETAYLAR NEDİR?
*Etkinlik boyunca çeşitli workshoplar yapılacaktır.
*Etkinlik sonunda elektrikli araç sürüş deneyimi vardır.
*Çeşitli sürprizler sizleri beklemektedir.

EAZ’17 hakkında daha detaylı bilgi için : http://eaz.itu.edu.tr/