YÜKSEK HİBELİ KÜLTÜREL KORUNMA YARIŞMASI


YÜKSEK HİBELİ KÜLTÜREL KORUNMA YARIŞMASI

Son başvuru tarihi: 9 Ocak 2018
En düşük hibe miktarı: 200,000 USD

Kültürel Korunma Fonu (AFCP) Kimdir?

AFCP, ülkelerin miraslarını korumaya yardım etmek ve ABD’nin diğer kültür ve miraslarına olan saygısını göstermek amaçla kurulmuştur. Bu yarışma ile Türkiye’de bulunan tarihi veya kültürel önem taşıyan mirasların ve müze koleksiyonlarının korunmasını desteklemeyi amaçlıyor. Yarışma programı önemli kültürel mirasları korumak amacıyla yapılan, ortaklık tabanlı, büyük çaplı projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Programa Nasıl Başvurulur?

Bu program iki aşamalıdır.

İlk aşamada taslaklar, ikinci aşamada ise teklifin tamamı gönderilmeli. Taslaklar için son başvuru tarihi 9 Ocak 2018.

Hibe Miktarları Ne Kadar?

2008’den bu yana program çerçevesinde verilen hibe miktarları $200,000’den $979,000’a kadar değişiklik göstermiştir. Ortalama verilen hibe ise $480,000.

Taslaklar belirlenen kurallara göre düzenlenmeli, İngilizce yazılmalı ve Word dosyası halinde AFCPTurkey@state.gov adresine ‘AFCP Large Grants Competition 2018’ konu başlığıyla gönderilmelidir.

Kimler Başvurabilir?

Sivil toplumlar, müzeler, Kültür Bakanlığı gibi kar amacı gütmeyen ve projeleri uygulamak için yeterli kapasiteye ve deneyime sahip olan kurum veya kuruluşlar. Ek olarak, projeye başvuran kurum veya kuruluşlar daha önce büyük çaplı bir proje yaptıklarını ispatlamalıdır.

Hangi Alanlardaki Çalışmalara Hibe Verilecektir?

  • Önleyici koruma
  • Stabilizasyon
  • Koruma ve sağlamlaştırma
  • Anastilosis odaklı çalışmalar

2018 için özel öncelikler ise kültürel varlık antlaşması gibi ABD antlaşma veya ikili görüşme yükümlülükleri, sismik olarak aktif bölgelerde kültürel mirasların felakette oluşabilecek risklerin azalımı, afet sonrası mirasların kurtarılması ve Dünya Miras sitelerinin korunması konulara verilecektir.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Kaynak: U.S. Embassy & Consulates in Turkey