ICT-AGRI 2 Projesi 2017 Yılı Çağrısı Açıldı - Hassas Tarım için Çiftlik Yönetim Sistemleri
ICT-AGRI 2 Projesi 2017 Yılı Çağrısı Açıldı

Hassas Tarım için Çiftlik Yönetim Sistemleri

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen ve ülkemizden TAGEM ve TÜBİTAK'ın da ortak olarak yer aldığı bir proje olan ICT-AGRI 2 Projesi temel olarak; Bilgi iletişim teknolojileri ve robotiklerin kullanımıyla ekolojik verimli, kaynak verimli ve rekabetçi bir tarımın geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Çiftlik Yönetim Sistemleri (FMS), çiftçilere yönelik bilgi ve iletişim teknolojileri platformları olarak düşünülen yazılım ve verilerin kolayca erişilebilir hale getirilmesidir. Son birkaç yılda ortaya çıkan eğilim, yazılım ve verilerin İnternette hizmet olarak yönetilmesidir. Mevcut tarımsal uygulamalarla ilgili artan bir çeşitlilik olmasına rağmen, Çiftlik yönetim Sistemlerine entegre değildirler.

Bu amaç doğrultusunda ICT-AGRI 2 kapsamında, Hassas Tarım için Çiftlik Yönetim Sistemleri başlığında Ar-Ge projelerinin destekleneceği uluslararası bir çağrı açılmıştır. Çağrı 23 Ocak 2017 tarihinde açılmış olup 21 Nisan 2017 tarihinde kapanacaktır.

ICT-AGRI 2 - 2017 Yılı Çağrı İlanı: http://ict-agri.eu/call_documents/37214

Çağrıyla ilgili ayrıntılı bilgi http://ict-agri.eu/ adresindedir.

TAGEM sadece kendi enstitü müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen araştırma geliştirme çalışmalarına fon sağladığından, Türkiye'den uluslararası çağrıya başvuracaklar mutlaka bir TAGEM Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile işbirliği yapmak zorundadır.

Proje bütçelerinde kısa süreli (3-5 ay) hizmet alımları dışında personel gideri bulunmamalıdır.

Çağrı konusunda temasa geçilecek kişi, TAGEM'den Hilal AR olup iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.

Hilal AR

hilalar@tagem.gov.tr

Tel: 0312 315 7623/1291