Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
Proje Adı 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2017 1.Dönem
Proje Numarası 2237
Maksimum Hibe Bütçesi 35000
Para Birimi TL
Son Başvuru Tarihi 07/04/2017
Son Başvuru Saati 16:00
Başvuru Dili Türkçe
Başvurunun Yapılacağı Ülke Türkiye
Başvurunun Yapılacağı İl Ankara
Yararlanıcı Ülke
  • Türkiye
Yararlanıcı İl
  • Tüm Türkiye
Başvuru Sahipleri
  • Gerçek Kişiler

2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2017 1.Dönem

 

Programın Amacı:

Herhangi bir kurumda çalışan yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencileri ile doktora derecesi veya tıpta uzmanlık derecesine sahip araştırmacılara, ulusal proje çağrılarına yönelik olarak proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik Bilimler, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında yurt içinde kurum/kişilerce düzenlenmesi planlanan etkinliklere kısmi destek sağlanmaktadır.

Başvurular, etkinliği düzenleyen Etkinlik Koordinatörü/Düzenleme Kurulu Başkanı tarafından yapılır.

Etkinlik Koordinatörü/Düzenleme Kurulu Başkanın de Aranan Koşullar:

Etkinlik koordinatörünün üniversitede veya YÖK Kanunu’nun 38’inci maddesine göre Araştırma Kurumları’nda görevli öğretim üyesi olması ve 1001- Bilim ve Teknolojik Araştırma Projeleri, 1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri, 1007- Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projeleri, 1011 - Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Projeleri, 3501- Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, AB Çerçeve veya Uluslararası İkili İşbirliği Araştırma Projelerinden birisinin Yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması gerekir.

Etkinlik Koordinatörü/Düzenleme Kurulu Başkanı bir yılda düzenlenecek tüm etkinliklerde yılda en fazla 2 dönem Etkinlik Koordinatörü/ Düzenleme Kurulu Başkanı olarak başvuru yapabilir.

Bir kişinin bir yılda düzenlenecek tüm etkinliklerden Eğitmen/Danışman/Koordinatör/Düzenleme Kurulu Başkanı olarak alabileceği Ders, Konaklama ve İaşe, Yardımcı Personel, Yol, Koordinatör, Danışman, Kırtasiye ve Sarf Malzemesi, Teknik Araç Gereç Kiralama desteğinin toplamı 5. 000TL’yi geçemez.

Katılımcılarda Aranan Koşullar:

Herhangi bir kurumda çalışan yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencileri ile doktora derecesi veya tıpta uzmanlık derecesine sahip araştırmacı olmak,

Eğitim etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olmak,

Tercihen, sunduğu TÜBİTAK Araştırma Projesi önerisi olumsuz sonuçlanmış olmak,

Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olmak,

İntihalden ceza almamış olmak.

Etkinliğin Planlanmasında Aranan Koşullar:

Etkinliğin konusu programın amacına ve katılımcıların seviyelerine uygun olmalıdır.

Etkinlik programı gün/saat/konu/konuşmacı bilgilerini içerecek şekilde tablo halinde hazırlanmalıdır. Etkinlik programında verilen konu başlıklarının içeriği ayrıca verilmelidir.

Etkinlikte uygulanacak eğitim materyalleri önceden hazırlanmış olmalıdır.

Etkinlik teorik derslerin yanında uygulamalı dersler de içermelidir.

Etkinlik kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinde düzenlenmesi önceliklidir. Etkinliğin yapılacağı yerin seçiminde kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesisleri dışındaki tesislerden konaklama ve iaşe hizmeti alınacak ise etkinliğin düzenleneceği bölgede piyasa fiyat araştırması yapılarak buna ilişkin tutanak ve teklifler başvuru sırasında sunulmalıdır.

Etkinlik katılımcı sayısı 15 kişiden az olmamalıdır.

Eğitimde görev alacak eğiticilerin TÜBİTAK 1001, 1003, 1007, 1011,3501 veya AB Çerçeve veya Uluslararası İkili İşbirliği Araştırma Projelerinden birisinin Yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması gerekir.

BAŞVURU DÖNEMİ

BAŞVURU TARİHLERİ

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHLERİ

1. Dönem

: 6 Mart 2017 - 7 Nisan 2017

Temmuz Ayının İkinci Haftası

2. Dönem

: -

TÜBİTAK Bünyesinde Gerçekleştirilecektir

3. Dönem

: 7 Ağustos 2017 - 8 Eylül 2017

Aralık Ayının 2. Haftası

Başvurular internet üzerinden; http://e-bideb.tubitak.gov.tr  adresine yapıldıktan sonra, sistem tarafından oluşturulacak olan formun pdf çıktısı imzalanıp, ilgili dönemin son başvuru tarihini izleyen hafta içerisinde (son mesai günü ve saatine kadar) TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığına (BİDEB) gönderilmelidir.

DESTEK MİKTARI ve ÖDEME ŞEKLİ

Destek Miktarı:Destek verilmesi kararlaştırılan eğitim etkinliğinde eğitim verecek ve/veya sunum yapacak eğitmenlerin yol, iaşe, konaklama giderleri, ders ve danışmanlık ücretleri, eğitim alacak kişilerin yol, iaşe, konaklama giderleri, etkinlikle ilgili sarf malzemesi, kırtasiye ve teknik araç gereç kiralama giderleri, eğitimde görev alacak yardımcı personel ücreti ile BİDEB Yürütme Komitesi tarafından uygun görülecek diğer giderler kısmen veya tamamen karşılanabilir.

Desteğin Ödenme Şekli: Kararlaştırılan destek, Etkinlik Koordinatörü/ Düzenleme Kurulu Başkanı adına açılmış banka hesabına, etkinliğin başlamasından önce peşin ya da sonrasında kesin olarak aktarılır. Etkinlik Koordinatörü/Düzenleme Kurulu Başkanı, etkinlik için verilen desteğe ait harcama belgelerinin (fatura, bilet, makbuz vb.) aslını etkinliğin bittiği tarihten itibaren 20 gün içinde izleme sistemine girmek, BİDEB’e ibraz etmek ve hesabını kapatmak zorundadır.

Etkinlik desteğinin toplam üst sınırı 35.000 TL’dir. Bütçede öngörülen destek kalemlerinin üst limitleri şu şekildedir.

BİR ETKİNLİK İÇİN BİR DEFAYA MAHSUS EN FAZLA 35.000 TL ÖDENİR.

BÜTÇE KALEMLERİ

ÜST SINIRLAR

Koordinatör ücreti (Brüt) *

Etkinlik başına maksimum 2.500 TL

Ders Ücreti (Brüt) **

Kişi başı 600 TL/Gün’ü aşmamak üzere 120 TL/ders saati

Yardımcı Personel Ücreti (Brüt) **

65 TL/Gün/Kişi

Danışman Ücreti (Brüt) **

400 TL/kişi/gün

Konaklama ve İaşe Günlük Kişi Başı (Öğretim Üyeleri ve Katılımcılar için)(Brüt) **

150 TL/kişi/gün

Yol (Brüt) **

Başvuru sırasında katılımcı listesinin belli olmadığı hallerde gidiş dönüş yol ücreti için en fazla tutar 300TL/Kişi olarak bütçe talep edilebilecektir. Etkinlik sonrası kesin ödeme yapılırken katılımcıların yol giderleri sistem tarafından otomatik olarak aşağıdaki kilometrelere göre hesaplanacaktır.

Ödeme yapılırken bilet bağlayıcı değildir Kilometre bağlayıcıdır.

Gidiş dönüş için, iki şehir arası tek yön mesafesi:

0-350 Km arası 150 TL

 351-500 Km arası 200 TL

501 Km ve üzeri için 300 TL ödenir *

* Yol gideri için, şehir içi ulaşım da dahil olmak üzere başka bir ödeme yapılmaz. Km Hesabı için Karayolları İller Arası Mesafe Cetveli esas alınır.

Kırtasiye ve Sarf Malzemesi Desteği (Brüt) **

Katılımcı başı en çok 50 TL

Teknik Araç Gereç Kiralama Desteği (Brüt) **

Katılımcı başı en çok 30 TL

* Etkinlik Koordinatörü/Düzenleme Kurulu Başkanı bir yılda düzenlenecek tüm etkinliklerde yılda en fazla 2 dönem Etkinlik Koordinatörü/ Düzenleme Kurulu Başkanı olarak başvuru yapabilir. (2015 yılı için geçerli olacaktır.)

**Bir kişinin bir yılda düzenlenecek tüm etkinliklerden Eğitmen/Danışman/Koordinatör/Düzenleme Kurulu Başkanı/Yardımcı Personel/Katılımcı olarak alabileceği Ders, Konaklama ve İaşe, Yardımcı Personel, Yol, Koordinatör, Danışman, Kırtasiye ve Sarf Malzemesi, Teknik Araç Gereç Kiralama desteğinin toplamı 5. 000TL’yi geçemez.

Başvuru Süreleri:

Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait SON başvuru tarihi arasında en az 65en çok 240 günlük bir süre olması gerekir.