MADAD Fonu | Göçmenlere Yönelik Eğitim Proje Teklif Çağrısı

Son Başvuru Tarihi: 1 Mayıs 2017


HOPES Projesi (Higher and Further Education Opportunities and Perspectives for Syrians) Mısır,  Kuzey Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’deki mültecileri hedef alan yenilikçi eğitim girişimleri ve kısa vadeli projeleri desteklemek için bir Teklif Çağrısı başlatıyor.

HOPES projesi Avrupa Birliği’nin Bölgesel Fonu kapsamında Suriye Krizine yönelik the German Academic Exchange Service (DAAD), British Council, Campus France, EP-Nuffic işbirliği ile “MADAD Fonu” olarak proje tekliflerine açılmıştır. Proje için ayrılan toplam bütçe 12 Milyon Avro’dur.

Proje teklif çağrısı ile Suriyeli göçmenlerin eğitim ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve yoğun göç alan toplumlarda, ev sahibi ülkenin eğitim alanında koşullarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Aynı zamanda, eğitim ve öğretim kurumlarının mültecilerin özel durumlarıyla ilgili  kapasitelerini arttırmayı ve ev sahibi toplulukların Suriyeli gençlere nitelikli eğitim ve yüksek öğrenime erişim imkânı sağlanması ayrıca çevrimiçi kaynaklara, yenilikçi kurslara ve eğitim desteğine daha iyi erişim yoluyla mültecilerin olanaklarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Kimler Başvurabilir?

Proje başına 6.000 ile 60.000 Avro arasında hibe bütçesi belirlenmiştir.

Projelerin maksimum süresi 18 aydır.

Mısır, Kuzey Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’den yerel ya da bölgesel enstitüler hibe programına başvurabilirler.

 

Başvuru Süreci

Başvurular için son gün 1 Mayıs 2017’dir.

HOPES projesi ile ilgili detaylı bilgi almak için www.hopes-madad.org linkini ziyaret edebilirsiniz.

Başvurular cfp@hopes-madad.org e-posta adresine gönderilmelidir.

 

İLAN ÖRNEĞİ