TTO tarafından "Patent" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonuyla Patent Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.
 
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Adres Patent şirketinin Doğu Marmara Bölge Müdürü Seval Yılmaz, akademisyen ve öğrencilere patent alma konusunda önemli bilgiler aktardı.
 
Üniversitemizle yapılan anlaşma gereği patent konusunda bilgilendirme çalışmaları yapmak için Üniversitemizde bulunan Seval Yılmaz seminerde; patentin süreçlerini anlatarak nelerin patent olup olmadığını, başvuru sahibi veya buluşçu hakkında bilinmesi gerekenleri,  bu kişilerin yasal haklarını ve üniversite tarafından sağlanan destekleri anlattı.
 
“Fikrinize sahip çıkın, her ortamda dillendirmeyin”
 
Yılmaz seminerin sonunda patent hakkında şu önerileri sundu “Üniversitenizde bulunan Teknoloji Transfer Ofisi’ndeki çalışanlar ile sürekli görüşmenizi tavsiye ediyorum. Onlar bir çalışmanın veya fikrin ‘patent mi, proje mi, üniversite sanayi işbirliği kapsamında değerlendirilebilecek bir çalışma mı, yoksa yatırıma değecek bir iş fikri midir’ gibi konularda değerlendirmesini yapıp sizleri yönlendirebilecek. Sizlere o aşamada her türlü desteği sağlayacak. Önerebileceğim konular arasında en önemlilerinden biri de fikir sahibinin fikrini koruma altına almadan ifşa etmemesi gerekir. Kişinin ifşa tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde başvuru yapması gerekir. Eğer bu yapılmazsa o kişi hak kaybına uğrayabilir. Bazı ortamlarda fikirlerimizi çok dillendirmemekte de fayda var. Çünkü sizin fikriniz olan bir çalışma başkası tarafından koruma altına alınırsa mağdur olabilirsiniz.”

 
18.11.2016