1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması Ödül Töreni

1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması Ödül Töreni, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Gününde 

Türk Patent ve Marka Kurumunun üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'nda sona geliniyor.

Üniversitelerimizden 15 Ekim -31 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan başvuruların jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından dereceye giren buluşçulara ödülleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk ÖZLÜ’nün katılımıyla düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Ödül töreni fikri hakların her geçen gün artan önemiyle birlikte 2001 yılından bu yana kutlanmakta olan 26 Nisan “Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde gerçekleştirilecek.

Fikri mülkiyet haklarını kamuoyu gündemine taşıyarak yeniliklerin, buluşların ve bunları koruyan fikri mülkiyetin önemine dikkat çekmek üzere her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nün bu yılki temasını, “Değiştiren güç: Kadın yenilikçiliği ve yaratıcılığı” oluşturuyor.

Bu anlamlı günde gerçekleştirilecek ödül töreninde yenilikçi üniversiteli öğrenciler arasından birinci olacak buluşçuya 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 10 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca ilk 6'ya uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanacak. İlk 10'a girenlere dizüstü bilgisayar, tablet gibi çeşitli ödüller hediye edilecek.

Gençlerimizi yenilikçiliğe teşvik ederek, bilginin üretildiği üniversitelerimizi aynı zamanda bilginin ürüne, buluşa, patente dönüştüğü yerler haline getirmeyi hedefleyen yarışmaya, başvuru süresi içerisinde, 101 üniversitemizden 577 adet başvuru yapıldı.

Davetiye ve Program