Öğrencilerimizden ‘Design Week 2017’de gururlandıran başarı

Öğrencilerimizden ‘Design Week 2017’de gururlandıran başarı

Üniversitemiz Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu ve öğrencileri Türk tasarım haftası kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye Tasarım Haftası / Design Week Turkey 2017’den ödüllerle döndü.

Tasarımcılar 8 – 12 Kasım’ da İstanbul’da düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey 2017’de buluştu. ‘Tasarımın potansiyeli’ temasıyla bu yıl ikincisi gerçekleşen etkinlik kapsamında karton ambalaj, kağıt ürünleri, gemi ve yat gibi sektörlerin tasarım yarışması ödülleri de sahiplerini buldu.

Üniversitemiz öğrencileri projeleri ile katılım sağladıkları yarışmalarda büyük başarı gösterdi.

 

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu Nida Cin katıldığı iki farklı yarışmadan da ödül aldı. Nida Cin; İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)’nin düzenlediği 4. Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım Yarışması’nda ‘Kaşerr’ isimli projesiyle ikincilik ödülü, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen  6. Ulusal Karton Ambalaj ve Kâğıt Ürünleri Tasarım Yarışması’nda ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Merve Kutlu ise, ‘Luluğ’ isimli ürünüyle Ambalaj ve Hızlı Tüketim Ürünleri Yarışması’nda, Kavramsal Tasarım ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen  6. Ulusal Karton Ambalaj ve Kâğıt Ürünleri Tasarım Yarışması’nda Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Serhat Sağlam ile Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sevgi Yenin de ‘Kağıt ürünleri’ kategorisinde mansiyon ödülü aldı.