Hakkımızda
Nanolifler, birkaç nanometre (nm) ile birkaç yüz nanometre arasında değişen çaplara sahip ultra ince liflerdir. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, bir nanometre bir metrenin milyarda biridir ve bir insan saçının genişliği yaklaşık 80.000 nm'dir. Nanolifler, yüksek yüzey alanına, yüksek en-boy oranına ve yüksek yüzey alanı-hacim oranına sahiptirler. Nanoliflerin birim kütle başına diğer malzemelerden önemli ölçüde daha büyük bir yüzey alanına sahip olması, onları yüzey etkileşimlerinin önemli olduğu uygulamalar için ilgi çekici hale getirir. Ayrıca yüksek uzunluk/çap oranına sahiptirler, bu da esneklik ve mukavemet dâhil olmak üzere olağanüstü mekanik özellikler sağlar. Birçok nanolif ve bunların sonucunda ortaya çıkan nanolif yapıları; hafif veya düşük yoğunluklu malzemeler, kompozitler, gıda ambalajları, filtreler, tıbbi cihazlar ve doku iskeleleri gibi birçok uygulamalar için son yıllarda akademik çalışmalar için ön plana çıkmış olup ticari ürünlerde de kullanılmaya başlanmıştır.
 
Bu yenilikçi malzemeler hakkında bilgi paylaşımı sağlanması üzerine TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Nanolif Yapılarının Yenilikçi Yöntemlerle Üretimi, Karakterizasyonu ve Uygulama Örnekleri” etkinliği oluşturulmuştur. Etkinlik süresince alanında uzman akademisyenler tarafından katılımcılara, yenilikçi nanolif üretim teknikleri, karakterizasyon teknikleri ve uygulama alanları ile ilgili teorik ve pratik eğitimler verilecektir.
 
Etkinlik TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından desteklenmesi durumunda  30.10.2024-01.11.2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılacak olan tüm adaylara Katılım Sertifikası verilecektir.