TRANSCAN-3 ERA-NET Cofund 2024 Yılı Çağrısı Açıldı!


TRANSCAN-3, translasyonel kanser araştırmalarını destekleyen bir ERA-NET Cofund projesidir. Projenin amacı, temel araştırmadan tedaviye translasyonel kanser araştırmalarını destekleyerek Avrupa çapında kanserin teşhis, tedavi ve bakımının kolaylaştırılmasıdır.

TRANSCAN-3 Projesi kapsamında 26 Nisan 2024 tarihinde açılan uluslararası ortak çağrı (JTC2024) başlığı “Combination therapies against cancer: new opportunities for translational research” olarak belirlenmiştir.

Çağrı; tümör direncini yenecek ve istenmeyen yan etkileri azaltarak, hastaya ait klinik çıktıları iyileştirecek kişiye özel kombinasyon tedavilerin (farklı tedavilerin birlikte kullanması) geliştirilmesi ve kanser tedavisi alanında yapılan laboratuvar çalışmalarının klinik uygulamaya dönüşmesini (bench to the bedside) hedeflemektedir. Faz 2 klinik araştırmalar çağrı kapsamı dışındadır.

Proje önerilerinin aşağıdaki hedeflerden yalnızca birisini kapsaması gerekmektedir.

Hedef 1: Yeni ilaç kombinasyon tedavilerinin test edilebileceği yeni tümör modellerinin geliştirilmesi Hedef 2: Yeni kombinasyon tedavilerinin test edilebilmesi için yüksek verimli ilaç kombinasyon tarama platformlarının dizayn edilmesi ve geliştirilmesi

Hedef 3: İlaç direncini yenmek için immunoterapi ve radyoterapi kombinasyon stratejilerinin kullanılması

TRANSCAN-3 Projesi 2024 Yılı Çağrısına ülkemizden yapılan başvurularda, Türkiye’de yerleşik kuruluşlar ve araştırmacılar TÜBİTAK-1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği TRANSCAN-3 JTC2024 Çağrısı iki aşamalı bir başvuru sürecine sahiptir. İlk aşama uluslararası proje başvuruları “https://ptoutline.eu/app/transcan2024” elektronik  sistemi üzerinden yapılacaktır ve başvurular 5 Temmuz 2024 tarihinde (12:00 CEST) sona erecektir. Bununla birlikte projede yer alan Türk kurum/kuruluşlar tarafından 1. aşama ulusal başvurunun “https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/” üzerinden 12 Temmuz 2024 tarihine kadar elektronik imzalı olarak yapılması gerekmektedir.

Çağrıya sunulacak proje önerileri için oluşturulan konsorsiyumun en az 3 farklı TRANSCAN-3 paydaşı ülkeden minimum 3, maksimum 6 proje ortağı (koordinatör dahil) içermesi gerekmektedir. Projede Türkiye, Macaristan, Letonya, Slovakya’dan ortak yer alıyorsa maksimum ortak sayısı 7’ye çıkarılabilir.

Çağrı dokümanı, başvuru kılavuzu, çağrı takvimi, çağrı kuralları ve 1. aşama başvuru dokümanı gibi önemli bilgilere çağrının uluslararası resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Başvuru öncesinde Ulusal Başvuru Kuralları dokümanını dikkatlice incelemenizi tavsiye ediyoruz.  

Konsorsiyum kurmak amacıyla Ortak arama platformu’ndan da faydalanabilirsiniz.

İletişim:

Uluslararası Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Doç. Dr. N. Selcan TÜRKER

selcan.turker@tubitak.gov.tr

0312 2981760

 

Ulusal Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Dr. Kamil Öncü ŞEN

oncu.sen@tubitak.gov.tr

0312 2981809