2018 DÜNYA FOTOĞRAF YARIŞMASI


2018 DÜNYA FOTOĞRAF YARIŞMASI

Son başvuru tarihi: 4 Ocak 2018

Her sene olduğu gibi, bu sene de görsel gazeteciliğe  katkıda bulunan fotoğrafların yarışması düzenlenmektedir.

Tek veya seri şeklinde teslim edilen fotoğraflar dünyaya dair içgörülerin doğruluğu, adilliği ve görsel açıdan çekiciliği açısından değerlendirilecektir. Yarışmada kategoriler oluşturulacaktır. Değerlendirmeyi yapacak jüri dünyanın önde gelen foto muhabirlerinden oluşmaktadır. Her sene değişen ve Dünya Fotoğraf Vakfı’ndan bağımsız bu jüri, titiz bir değerlendirme prosedürü uygulamaktadır. Dünya Fotoğraf Vakfı çalışanları, ortakları veya yönetim kurulu hiçbir koşulda müdahale etmemektedir.

Kimler Başvurabilir?

Profesyonel fotoğrafçılar, foto muhabirler ve onları teslim eden koordinatörler.

Nasıl başvurulabilir?

Yarışma başvurulara açılmıştır. Kategoriler hakkında daha fazla bilgi almak için buraya, başvuru koşulları öğrenmek için lütfen buraya tıklayınız. 1 Aralık 2017 tarihinde başlayan yarışmanın başvuruları 9 Ocak 2018’de sona ermekte, fotoğrafları son teslim etme tarihi ise 4 Şubat 2018’dedir. Başvurular online olarak alınmaktadır.

Ödüller nelerdir?

Uluslararası jüri her kategoride en iyi 3 fotoğrafı seçmektedir.

Ödül kazanan tüm fotoğrafçılar:

  • Bir sene süren, 45 ülke gezen ve 4 milyon kişiye ulaşan Dünya Basın Fotoğraf sergisine fotoğrafları dahil edilmekte,
  • Her sene birden çok dilde basılan ve 30,000 adet basılan yıllığa dahil edilmekte,
  • Amsterdam’da düzenlenen Dünya Fotoğraf Festivali’ne katılım, gidiş dönüş biletleri ve otel konaklama ücretleri karşılanmakta,
  • Festivaldeki ödül töreninde diploma ve Golden Eye Ödülü teslim edilmekte,
  • Ödül kazananlar önemli ve büyük yayınlarda yer alma ve halkla açık etkinliklerde, sergi ve açılışlarda ve derslerde yer alma fırsatı kazanmaktadır.

Yılın fotoğrafı seçilen fotoğraf 10,000€ ödül, Dünya Basın Festival’e gidiş dönüş bileti ve konaklamayı, Canon tarafından verilen kamera donanım paketi, Golden Eye Ödülü ve diplomayı almaya hak kazanıyor.

Soru sormak veya daha detaylı bilgi almak için websiteye veya Yarışma Başkanı Micha Bruinvels’e contest@worldpressphoto.org adresinden başvurabilirsiniz.

Kaynak: World Press Photo