2.Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması
PATENTLE TÜRKİYE

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek olan üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.
 

Üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin www.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden e devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.
 

Yarışmaya başvuru yapmak isteyenlerin öncelikle TTO web sayfasında yer alan (http://tto.karabuk.edu.tr/icerikGoster.aspx?K=S&id=3190&BA=index.aspx) adresinden TTO kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir. TTO kayıt işlemi yarışmaya direkt başvuru işlemi değildir. Bu nedenle TTO kayıt işleminden sonra öğrencilerimiz http://www.patentleturkiye.gov.tr/index.html adresindeki başvuru adımlarını takip etmelilerdir.