TASARIM FİKİRLERİ ve TASARIM ÜRÜNLERİ GİRİŞ FORMU

Yeni ürün ve sistemler yaratmak amacıyla tasarım bilgi ve teknolojilerini doğru kullanılabilen, tasarım becerilerinde yetkinleşmiş, yaratıcı, girişimci ve lider nitelikli endüstriyel tasarımcıların fikirlerine ev sahipliği yapabilecek bu platform ile;

 

  • fikirlerin paylaşımı

  • tasarımların ortaya çıkarılması

  • prototiplerin üretilmesi

  • ürünlerin ticarileştirilmesi


aşamalarında rol alarak geleceğin planlamasını birlikte yapmak istiyoruz.

FORM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ticarileştirme Faaliyetleri

Bir tasarımın sektör araştırması ve ürüne olan talep seviyesini belirleme çalışmalarının ardından ürün geliştirme niteliğinde olduğu saptanan buluşların ticari potansiyele sahip olup olmadıkları araştırılmaktadır.
Tasarımların ticari potansiyeline ilişkin veriler raporlanarak; ticari potansiyelinin değerlendirilmesi Karabük Üniversitesi Fikri Haklar Kurulu üyelerinin desteği ile TTO ve tasarımcı tarafından gerçekleştirilmektedir.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TTO, üniversitede gerçekleştirilmiş olan araştırma sonuçlarının, ticari ve endüstriyel kullanımına ilişkin; Üniversite’yi ve buluşçuyu temsil etme, ticarileştirme sürecinde uygun lisansörleri belirleme, lisans görüşmelerini başlatma, sürdürme ve sözleşmelere katılma gibi hizmetler vermektedir. Ticarileştirme faaliyetlerinde TTO tarafından ihtiyaç duyulduğunda gerekli mali, teknik ve hukuki konularda çözüm ortaklarından profesyonel destek alınmaktadır. Ticarileştirme faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar aşağıda yer almaktadır.

  •  Ticari Potansiyelin Belirlenmesi

  • Ticarileştirme seçenekleri hakkında buluşçuların ve Rektörlüğün bilgilendirilmesi,

  • Lisans görüşmelerinin yapılması ve lisanslama sözleşmelerin hazırlanması