THY Siber Güvenlik Söyleşileri Etkinliği Düzenlendi
Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğümüz tarafından Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen THY Siber Güvenlik Söyleşilerine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık,  Genel Sekreter Lütfü Köm, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı, Turkish Teknoloji Siber Savunma Müdürü Erhan Turhan, Siber Güvenlik Test Müdürü Fatih Coşkun, Kimlik ve Yetki Yönetim Müdürü Emre Tanrıverdioğlu, Erişim Güvenliği Müdürü Tevfik Üret, Bilgi Güvenliği Yönetimi Uyumluluk Müdürü Okan Aktaş, Siber Güvenlik Operasyon Müdürü Sami Arvas, THY Siber Güvenlik Başkanı Kadir Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ” Günümüzde artık vatan savunmasının boyutlarının ciddi ölçüde değiştiğini gözlemliyoruz.  Artık sadece konvansiyonel silahlarla vatan savunulmuyor. Atalarımız gibi cephede göğüs göğüse savaşarak vatan mücadelesi vermek yeterli olmuyor. Bu anlamda siber cephe dediğimiz cephe, bilişim teknolojileri dediğimiz alan, artık çok daha ön plana çıkmaya başladı. Karşımıza artık yeni farklı alanlar çıkıyor.  Şu an henüz yeterince farkında olmasak da yapay zekanın oyun değiştirici rolünün ve gücünün yakın tarihte çok daha büyük ölçüde farkına varacağız. Dolayısıyla bizim bugünden itibaren bu konularda çok daha etkin bir rol almamız, daha ön plana çıkacak çalışmalar yapmamız, şu an var olunan sahanın aslında bilinenin bir kısmı olduğunun farkında olarak daha hızlı aksiyon almamız gerekiyor” dedi.

Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı,” Dünyada ve Türkiye’de başarılı hizmetler sunan, ülkemizin gururu Türk Hava Yolları ve Teknoloji Transfer Ofisimizin koordinasyonunda Siber güvenlik alanında kariyer yolculuğu ve bu alanda yapılan çalışmalar hangi yönde olduğu hakkında bilgilendirici içerikler olacaktır. Özellikle “Siber Vatan” projesi ile üniversitemizde yetişen birçok öğrencimiz şu an Türk Hava Yollarında çalışma imkanı bulmuş durumdadır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından  Turkish Technology Eğitim Koordinatörü Sacit Ünal moderatörlüğünde, THY Siber Güvenlik Başkanı Kadir Yıldız, Turkish Teknoloji Siber Savunma Müdürü Erhan Turhan, Siber Güvenlik Test Müdürü Fatih Coşkun, Kimlik Ve Yetki Yönetim Müdürü Emre Tanrıverdioğlu, Erişim Güvenliği Müdürü Tevfik Üret, Bilgi Güvenliği Yönetimi Uyumluluk Müdürü Okan Aktaş, Siber Güvenlik Operasyon Müdürü Sami Arvas siber güvenlik alanındaki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

Program teşekkür belgesinin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.