Teknoloji Transfer Ofisi Tarafından Erasmus+ KA220 Projeleri Kapsamında Bir Başarı Daha



Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi liderliğinde Bilgisayar Mühendisliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün katkıları ile hazırlanan '' Master Chef Simulator: Sustainable GastronomyTraining Through VR''  adlı Erasmus+ KA220-VET projesi Türkiye Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.

Projede Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karabük Teknokent firmalarından CODLAB AI Yazılım Tic. Ltd. Şti. yerel ortak olarak yer alıyor. Ayrıca; Letonya'dan SIA'' Hotel School'' Viesnicu Biznesa Koledza, İtalya'dan Italian Hospitality School SRL, Polanya'dan Zespol Szkol nr 1 ve Yunanistan'dan SMARTS Private Company kurumları uluslararası ortak olarak yer alacak. Karabük Üniversitesinden proje çalışmalarında Dr. Öğr. Üyesi İrfan YURT, Dr. Öğr. Üyesi Kasım ÖZACAR , Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Özkan SÜZER, Dr. Öğr. Üyesi Veysel TOKDEMİR ve Yüksek Mühendis Yılmaz OLCAY yer alıyor.

Proje bütçesi 250.000 euro olup proje çalışmaları kapsamında sürdürülebilir gastronomi konusunda sanal eğitim uygulamaları tasarlanacaktır. Bu uygulamalarla gastronomi öğrencileri sanal mutfaklarda pişirme ve sunum tekniklerine yönelik uygulamalar yapabileceklerdir. Aynı zamanda bu sanal uygulamalar öğrencilere aynı sanal mutfakta birlikte uygulama yapma fırsatıda sunacaktır. Bu kapsamda hem Avrupa ülkelerinden hem de yerel okullardan öğrenciler sanal mutfakta bir araya gelebilecekler, uygulama yapabilecekler ve yapacakları çalışmalar öğretmenleri tarafından kontrol edilebilecektir.