TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması
Proje Adı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması
Program Bütçesi 150000
Maksimum Hibe Bütçesi 75000
Para Birimi TL
Son Başvuru Tarihi 30/11/2017
Son Başvuru Saati 17:00
Başvuru Dili Türkçe
Başvurunun Yapılacağı Ülke Türkiye
Başvurunun Yapılacağı İl İstanbul
Yararlanıcı Ülke
  • Türkiye
Yararlanıcı İl
  • Tüm Türkiye
Başvuru Sahipleri
  • Gerçek Kişiler

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Üniversite öğrencilerine yönelik bir iş fikri yarışmasıdır. Üniversite öğrencisi genç girişimci adaylarının gerekli mekanizmalar ile desteklendikleri takdirde, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında kilit bir rol oynayacakları inancından yola çıkarak 2011 yılından beri düzenlenmektedir. Yarışma ile TÜSİAD üniversite öğrencilerinin girişimciliğe ilişkin farkındalığını artırmayı ve gençlere girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmayı amaçlamaktadır.

Amaç;

Girişimcilik kültürünü Türkiye geneline yaymak, gençleri doğru yönlendirerek ekosistemin gelişimine katkı sağlamak,

Gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde yenilikçiliği teşvik etmek ve girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmak,

Girişimcilik politika ve uygulamaları hakkında gençlerin farkındalığını artırmak,

Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirmek.

FIRSATLAR & ÖDÜLLER

Online Eğitim

Başvurularını tamamlayanlar, Silikon Vadisi en önemli 10 kanaat önderinden biri kabul edilen girişimci ve akademisyen Steve Blank'in “How to Build a Startup: The Lean LaunchPad" adlı online eğitimini Türkçe olarak alarak girişimcilik konusundaki bilgilerini pekiştirme fırsatı bulurlar.

Eğitim Kampı

Online eğitimi tamamlayarak iş fikirlerini kanvasa döken ekipler, eğitim kampına katılma hakkı elde ederler. Eğim kampına katılacak ekiplerin yol ve konaklama masrafları TÜSİAD tarafından karşılanır. Kamp esnasında katılımcılar girişimciliğe ilişkin temel konulardan etkili sunum tekniklerine kadar birçok alanda eğitim alma ve başarılı girişimcilerden kendi hikayelerini dinleme fırsatı bulurlar.

TÜSİAD Üyeleri ile Çalışma & Rehberlik

Eğitim kampının sonunda seçilen ekipler, iki ay boyunca Türkiye'nin en başarılı şirketlerini temsil eden TÜSİAD üyeleri arasından belirlenen rehberler ile bir araya gelme, onların deneyimlerinden faydalanma, görüş öneri ve yönlendirmeleri ile iş fikirlerini geliştirme imkanı bulurlar.

Para Ödülü

  • 1. Ekibe 75.000 TL
  • 2. Ekibe 50.000 TL
  • 3. Ekibe 25.000 TL

Yarışmaya ne zaman başvurulabilir?

16 Ekim – 30 Kasım 2017, 17:00

Son Başvuru: 30 Kasım 2017, 17:00

Girişimcilik Bayrağı nedir?

2011 yılından beri düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışması kapsamında girişimcilik serüveninde gençleri destekleyen üniversiteleri ön plana çıkarmak amacıyla her sene en çok başvuru yapılan üniversiteye “Girişimcilik Bayrağı” verilmektedir.

Yarışmaya başvuru şartları nelerdir?

Yarışmaya başvurabilmek için;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Yarışmaya sadece 30 yaşından gün almamış olan üniversite öğrencileri katılabilir. Katılımcıların başvuru esnasında yurtiçi ya da yurtdışında bir üniversitenin ön lisans, lisans veya lisansüstü bölümüne (yüksek lisans, doktora) kayıtlı olması gerekmektedir
  • 2 - 5 kişiden oluşan bir ekip oluşturmak;

Fikrin kapsadığı ürün veya hizmetten ticari kazanç elde etmek amacıyla tüzel kişilik kurmamış olmak gerekir.