KBÜ, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen IDEF’te yerini aldı

Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (KAR-SAV) öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan IDEF’19’a katıldı.

Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF’in, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 14.’sü düzenlendi.

Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı fuarda stant kuran KAR-SAV üyesi öğrenciler, savunma sanayisi sektörünün önde gelen firmalarının temsilcileri ile görüşme fırsatı buldu.

Kurdukları stantta öğrenciler ayrıca; “Mergen” Otonom İnsansız Kara Aracı, İnsansı Robot “Fikri”, Alçak İrtifa Roket NFS-1915, NFS-1915 Roket Aviyonik Sistemi ve Otomasyon Yazılım Sistemi gibi projelerini sunma imkanı buldu.

Üç gün süren fuar boyunca öğrenciler; ASELSAN, HAVELSAN, KALE, KOLUMAN, ROKETSAN, TAI, TEI, YTECH ve TÜBİTAK SAGE gibi ülkemizin önde gelen savunma sanayisi firmalarının stantlarını ziyaret ederek, geliştirilen ürünler hakkında bilgiler aldı.